Vlado Skovrlj werkte tien jaar als chef kok bij ’t Paleis, een populair eetcafé vlakbij de Dam. Daarna was hij freelance privéchef en gaf zes seizoenen lang kooklessen in de Dordogne bij Le Domaine de Foncaudiere, een landgoed dichtbij Bergerac. Van daaruit kookte hij ook voor events. Totdat hij – eenmaal terug in Nederland –  inzag dat er iets miste in het horeca aanbod in zijn eigen buurtje.

Het idee voor een eigen lunchbar annex cateringbedrijf was geboren. Nu nog de juiste plek. Op de hoek van de Admiraal de Ruijterweg/ Reinaert de Vosstraat hadden tot zeer recent heel wat tentjes met een onduidelijke signatuur gezeten. Navraag bij het stadsdeel en het woningbedrijf leerde dat ‘het wachten was op de juiste persoon’. En dat bleek Vlado te zijn.

Hartje Bos

Fijne bijkomstigheid van deze plek is dat ie vlakbij zijn woning is. Vlado vond het raar dat je voor een lekker broodje helemaal richting centrum moest. Hij serveert heerlijke broodjes, verse sappen, allerlei soorten gebak, salades, warme gerechten en koffie en thee. Hij mag alleen geen alcohol schenken maar hij verkoopt wel flessen wijn in zijn winkel. Vanuit zijn winkeltje runt hij ook een event-catering.

Vlado doet alles in zijn eentje. Het draait bij hem niet alleen om geld verdienen. “Het sociale aspect staat bij mij voorop, de gezelligheid. Mijn leveranciers zitten hier in de buurt. Ik wil dat iedereen profiteert van mijn aanwezigheid! Er hangen schilderijen aan de muur van een vriend van me, Menno Ravenhorst.” Vlado’s betrokkenheid reikt verder dan alleen de buurt. Als je bij hem Earth Water bestelt, steun je een project in Afrika. Hij wil dat graag kenbaar maken aan de buurt, liefst via facebook, een medium waar hij nog wel wat hulp bij kan gebruiken. Verder mag iedereen ideeën inbrengen. “Uitwisseling met de buurt is voor mij het allerbelangrijkste.”

De naam Hartje Bos is bedacht door een bevriend ontwerpbureau. “Ik zit hier in het centrum van Bos en Lommer en in het logo kun je zowel een lepel als een boom zien. Bijzonder geslaagd toch?”

Hartje Bos

Take away or stay

Admiraal de Ruijterweg 275 H

 

Foto’s: Nienke Laan

Tekst: Arjan van Oorsouw