Geboren in de Jordaan, woonachtig in Almere en werkzaam in Bos en Lommer. We praten met Gerrit van de Kesbeke 2 Wielers. Want een fietswinkel, verscholen in de schaduw van de hoge bomen van het Erasmuspark, die enkel kinderfietsen verkoopt, daar wilden we meer van weten.

Kesbeke 2 Wielers is niet nieuw. Al meer dan 15 jaar is de kinderfietsenwinkel gevestigd aan de Mercatorstraat in Amsterdam. Gerrit verkoopt niet alleen kinderfietsen. In de winkel kun je ook terecht voor choppers, skelters, driewielers, autopeds, elektrische kindervoertuigen, loopfietsen en trapauto’s.

“In de buurt zijn de afgelopen jaren veel fietshandelaren bijgekomen”, vertelt Gerrit, “Maar dat maakt me niets uit. Ieder zijn ding. Ik ben eerlijk, houd niet van poeha. Vooral veel jonge mensen weten mijn winkel te vinden. Gezinnen met jonge kinderen natuurlijk, maar ook studenten. Die komen voor reparaties. Reparaties voor een eerlijke prijs. En ik heb geen sociale media nodig om dat te vertellen. Die studenten vertellen het aan elkaar door en weten me prima te vinden.”

Kesbeke 2 Wielers

Want ook voor reparaties en onderhoud kun je bij Kesbeke 2 Wielers terecht. Voor kinderfietsen en maar ook voor volwassenfietsen. “Zonder afspraak, wel zo gemakkelijk”, vult Gerrit aan. In Amsterdam is geen andere fietswinkel te vinden die alleen kinderfietsen verkoopt. “Ik heb wel wat tweedehands volwassenenfietsen staan, maar kinderfietsen is onze specialisatie.”

Gerrit woont niet in Bos en Lommer maar vindt het een leuke buurt. “Ik heb het park vernieuwd zien worden maar toch vind ik niet dat er veel veranderd is. De criminaliteit is misschien minder, maar er woont hier nog steeds van alles. Wel meer gezinnen die een koopwoning bezitten. Ik heb een leuke vaste klantenkring. Veel jongeren, veel studenten. Die zijn, net als ik, vlot en eerlijk.”

Op de vraag waar Gerrit in Bos en Lommer graag naar toe gaat, geeft hij resoluut antwoord. “Het gebak van Rijkhoff is een begrip, heerlijk vind ik dat. Ook ga ik graag naar de visboer op de Bos en Lommerweg. Mijn lunch haal ik bij Broodje Daan, maar ja, dat is dan eigenlijk geen Bos en Lommer meer.”

Meer weten over Kesbeke 2 Wielers? Kijk op www.kesbekekinderfietsen.nl of beter nog, ga eens langs!

Mercatorstraat 89, hoek Jan van Galenstraat

Foto: Nienke Laan

Tekst: Dagmar Ypenberg