Jorit is ondernemer in Bos en Lommer. Hij levert originele decoratiematerialen voor de perfect aangeklede tafel. Voor twee personen thuis maar ook voor een evenement van wel 1000 gasten. Jorit heeft een keur aan prachtig materiaal. Van decoratiediamanten, servetringen tot kandelaren en stoelhoezen. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Op de vraag ‘waarom Bos en Lommer?’ antwoordt Jorit resoluut dat er in Bos en Lommer een positief ondernemersklimaat heerst. Veel nieuwe bedrijven, creatieve ondernemers en enthousiaste buurtbewoners. Jorit woont zelf ook in Bos en Lommer, dat hielp natuurlijk ook bij de keuze. “Lekker werken om de hoek is heel prettig.” Jorit is actief bewoner van Landlust, organiseert bewonersavonden via het Platform Landlust en staat in zijn vrije tijd mee te vegen om de ijsbaan van de Karel Doormanschool mogelijk te maken. Een oprecht betrokken ondernemer dus.

Dutch Decorations bestaat sinds 2010 en in 2012 heeft Jorit het pand op de Roelantstraat betrokken. “De kantoorruimte in Bos en Lommer is nog betaalbaar. Ik heb ook veel ruimte nodig voor opslag van alle tafeldecoratie materialen. Ruimte om foto’s te maken voor de website en natuurlijk een showroom.” Hoewel Jorit vooral via de website verkoopt, zijn de bewoners en ondernemers van Bos en Lommer altijd welkom om langs te komen. “Wel even van te voren bellen, dan kan ik je alle prachtige materialen laten zien.”

Foto: Nienke Laan

Klanten van Dutch Decorations komen uit Nederland en België. “We verkopen aan decorateurs, cateraars en weddingplanners, maar ook aan particulieren.” In Bos en Lommer levert Jorit regelmatig de tafeldecoratie voor Marokkaanse huwelijken. “Geweldig  vind ik dat! Een Marokkaanse trouwerij is een groot feest met prachtig gedekte tafels. Ik vind het iedere keer weer leuk als ik mijn bijdrage aan de aankleding heb kunnen leveren.” De Marokkaanse weddingplanners weten Dutch Decorations dan ook goed te vinden.  Een topstuk uit de collectie van Dutch Decorations is een serveerschaaltje gemaakt door kunstenaar Marijn van der Zwaag. “Echt een pareltje”, aldus Jorit.

Afsluitend de vraag bij welke ondernemers Jorit zelf graag binnenwandelt in Bos en Lommer. “De IJssalon van Frank & Lydia”, antwoordt hij meteen. “Heerlijk ijs en leuke, aardige mensen.” Ook wandelt hij graag binnen bij Podium Mozaïek, kleinere supermarktjes als Sera en de Nieuwe Boekhandel. In het weekend is hij met de kids vaak te vinden in het Erasmuspark en voor een goed advies over een mooie fles wijn is Jorit erg te spreken over de  mensen van Dirkx III. “Die geven heel goed advies en weten precies wat je zoekt.”

Dutch Decorations
www.dutch-decorations.nl
www.facebook.com/dutchdecorations