“Ringkadingeringakdingeringa”……. Danslerares Turid zingt het ritme voor waarop we de danspasjes moeten uitvoeren. Al zwetend en hijgend probeer ik de fanatieke groep bij te benen, vrouwen in kleurrijke sarongs bewegen en klappen soepel mee op de maat, af en toe klinkt een vrolijke gil, als uiting van plezier. Vrolijk en enthousiast moedigt Turid mij aan: ‘jaaa mooi, heel goed, prachtig, beweeg groot, voel de muziek!’

Ik bevind mij in een Afrikaanse dansles die door live Afrikaanse percussie wordt begeleid. Bos en Lommer bewoners Turid en Moussé runnen samen Djembé Dramé, een school voor Afrikaans dansen en Afrikaanse percussie. Ze zijn niet alleen actief in Nederland, overal ter wereld geven ze workshops en organiseren een keer per jaar het West-Afrikaans Djembé en Dans Weekend op het eiland Schiermonnikoog.

Turid en Moussé wonen sinds 2001 in Bos en Lommer met hun drie kids. Uit nood kwamen ze destijds in de buurt wonen, want in Bos en Lommer was een woning van twee verdiepingen met tuin nog wel betaalbaar. Ze wonen met plezier in de buurt: ‘we voelen ons hier thuis maar ook veilig op straat, van criminaliteit hebben we niet veel last, als ik mijn sleutels in de fiets heb laten zitten, brengt de buurjongen ze terug’.

De familie heeft veel contact met buurtgenoten, door de kinderen maar ook door de percussiestudio in de Den Brielstraat waar Moussé les geeft. Ook organiseren ze samen met podium Mozaïek Afrikaanse feesten, met verschillende soorten muziek en dansers.

De buurt gaat de goede kant op volgens Turid: ‘je ziet dat steeds meer jonge gezinnen hier komen wonen, die willen ook graag investeren in de buurt. Er zijn ook een paar prachtige speeltuinen bij gekomen. Het enige dat ik nog mis is een Hema’.

Ook Afrikaanse dans en percussie lessen volgen van Turid en Moussé Dramé? Klik hier en meld je aan!