Delicatessenwinkel/traiteur/kookgereiwinkel About Jackie is gelegen aan de Bos en Lommerweg. Maar weinig mensen weten dat je er ook kunt eten. We namen vlak voor de eerste verjaardag de proef op de som. Helaas liet de zon het die dag afweten zodat we niet op het terras konden plaatsnemen.

Koud gezeten op de luxueuze lederen banken begint de jongste telg (9 jaar jong) van het gezelschap zijn beklag te doen wanneer het eten nou eens komt. We hebben nog niet eens besteld! Gelukkig laten de amuses niet lang op zich wachten: een stukje zalm op een bedje van sinaasappeldressing.  Voortreffelijke combinatie van zoet met de zilte smaak van de zalm. De dressing bevalt de jongste niet, dus laat eigenares Jacqueline direct een stuk zonder dressing aanrukken. Ook krijgt hij alleen nog een toastje met tonijnmayonaise. Heerlijk!

Het zelfgebakken brood valt wel goed in de smaak van iedereen. We dippen in balsamico-azijn met olijfolie. Onze jongeling heeft als voorafje gekozen voor de doperwtensoep met mint. Dol als hij is op soep, gaat ze er goed bij hem in. “De soep vulde wel heel erg!”

Alles wat je ziet bij About Jackie is ook te koop. Alles behalve de teakhouten tafels; die worden niet meer gemaakt. “Hoeveel kost de hele zaak?”, vraagt onze benjamin. “Krijgt ie voor een miljoen euro de eigenares erbij?”, vraagt mijn disgenoot. De muziek staat niet te hard en niet te zacht en bestaat uit een mix van soul en funk, de fijne ambiance completerend.  De ruimte ademt warmte door het gebruik van hout voor de tafels en alle kasten. De eetruimte is van de ingang gescheiden door manshoge kasten voor de uitstalling van de keukenattributen die je hier kunt kopen.

130619x-042_small

Inmiddels zijn we bij het hoofdgerecht aanbeland. Voor mij het bloemstuk van Gasconnerund in broodkorst met dille, peterselie en mosterd. Het is malser dan mals maar te exquise voor mijn smaak. Met andere woorden, typisch geval van acquired taste. Mijn tafelgenoot heeft gekozen voor het ribstuk met groene asperges, bospeenmousseline en sinaasappelsaus. “Bijzonder lekker”, volgens hem.

Tijdens ons bezoek loopt de zaak toch vol. “Hier kun je het beste eten van de hele straat krijgen. Ook vind ik het heel goed dat de kok aan tafel uitleg komt verschaffen over wat hij precies gedaan heeft. Do try this at home!”, luidt het commentaar van mijn partner.

Maar dan heb ik heb de kers op de taart nog niet gehad: het toetje dat bij het menu hoort dat ik gekozen heb, is aardbeienbavarois die gedoopt is in kersencoulis (toch die kers!) dat zorgt voor een licht zure smaak in het overwegend zoete gerecht. De chocoladesaus maakt het compleet. Dit is  goddelijk voor mijn zoete tand. About Jackie is een aanwinst voor Bos en Lommer en krijgt van mij een dikke 9.

Geen tijd om uitgebreid te dineren? Afhalen kan ook. Te kiezen valt er uit vis vlees of vegetarisch, rijst pasta of aardappelen. En uiteraard met veel groente.

www.aboutjackie.nl

tekst: Arjan van Oorsouw
foto’s: About Jackie