Aan de Wilthzanglaan wonen Mildred en Philip met hun twee kinderen Ciaran & James in een ruim en licht huis. In de grote tuin staat een zelfgebouwde boomhut, hangt een uitnodigende hangmat en sluipt een bevallige cyperse kater rond, hier wordt geleefd!

Mildred en Philip wonen sinds ’93 in Bos en Lommer. Ze kwamen uit nood in deze buurt terecht:
“koophuizen waren in de rest van de stad onbetaalbaar maar in de Bolo kon je in die tijd voor een goede prijs een ruim appartement met een tuin kopen. Het was geen liefde op het eerste gezicht, er was in die tijd helemaal niks in de buurt, het Bos & Lommerplein bestond nog niet, er waren geen leuke kroegjes en veel vage winkels. We hadden onze stamkroeg in de Jordaan, alleen boodschappen deden we in de buurt. De komst van de kinderen veranderde de zaak, je werd gedwongen om naar speeltuintjes in de buurt te gaan en via het kinderdagverblijf leerde je andere ouders uit de buurt kennen.

Sinds 1993 is er veel in de buurt veranderd, de komst van het Bos en Lommerplein is een ommekeer geweest, dat heeft de buurt omhoog getrokken. Er werden overal nieuwe huizenblokken opgeleverd waar jonge mensen kwamen wonen. Je begint steeds meer bakfietsen, Kronans en Sparta’s te zien, aan de fietsen voor de deur zie je dat de buurt vooruit gaat”.
Het gezin ziet Bos en Lommer als een buurt met veel potentieel: “De buurt moet zich organisch ontwikkelen en gemêleerd blijven, daar zijn de buurtbewoners ook zelf verantwoordelijk voor! Omarm de kleinere buurtwinkels en investeer in de eigen buurt, door naar de Nieuwe Boekhandel te gaan op de Bos en Lommerweg in plaats van bol.com”.

Mooie herinneringen aan de buurt zijn er in overvloed. Zo werd er een urban speurtocht uitgezet voor het verjaardagspartijtje van James, in allerlei winkels in de buurt lagen opdrachten klaar, alle ondernemers deden enthousiast mee. Ook werd er door vrienden een Fado concert gegeven in de huiskamer, iedereen uit de buurt genoot mee vanaf de omringende balkons.

De familie denkt nog lang niet aan verhuizen. Op een verjaardag vroeg een kennis aan ons: ‘als je de loterij zou winnen, dan verhuis je toch zeker wel? Nee, waarom zouden we!’

Bolo tips van Mildred, Philip, James & Ciaran:

  • Het Gibraltarbadje
  • Fietsenmaker Mark op de hoek van de Admiraal de Ruyterweg en Willem de Zwijgerlaan.
  • De nieuwe speeltuin bij de kruising Jan van Galenstraat en Willem de Zwijgerlaan
  • Hap Li, Chinees restaurant op de Admiraal de Ruyterweg, perfect om af te halen!