Te koop: benedenwoning in Amsterdam Bos en Lommer met supertuin

Aan een rustig, gezellig pleintje in Bos en Lommer ligt onze goed onderhouden, 3-kamer benedenwoning van 70 m2 met een tuin van 165 m2 (geen typefout!).

Beschrijving:
De woning uit 1934 heeft een eigen entree. Als je binnenkomt, ga je links de zonnige woonkamer (20m2) binnen die in een bijzondere uitbouw ligt. Aansluitend aan de woonkamer is de woonkeuken (10m2) met ensuite deuren. De keuken, 10m2, Ikea met een zelf gegoten betonnen aanrechtblad, is voorzien van een porseleinen wasbak, een aparte kraan voor kokend water, inbouw vaatwasser en vrijstaand 110cm gasfornuis (merk Falcon) met dubbele oven en bijpassende afzuigkap. De keuken heeft openslaande deuren naar de tuin.
Bij binnenkomst rechts loop je door de lange gang (5,6m) (met gangkast) langs de badkamer (7m2) met ligbad, wastafel en regendouche. In de badkamer is een aparte ruimte voor een wasmachine en droger. Er hangt een compacte combi HR ketel (Vaillant, geïnstalleerd in 2007).
Een deur verderop is het toilet en aan het eind van de gang vind je twee slaapkamers, allebei met openslaande deuren naar de tuin. De grote slaapkamer is ca 16m2 waardoor deze ook te combineren is met een werk- of studeerplek. De kleine slaapkamer is 6m2, groot genoeg voor een tweepersoons bed. Door het hele huis ligt een massief eiken vloer.

De tuin:
De tuin van 165 m2 op het noordwesten is een groene oase. Mensen met groene vingers kunnen hier hun hart ophalen. Er staan een grote pruimenboom en een kleinere appel- en kersenboom en een vijg. Ook bloeien er rozen, hortensia’s, gladiolen en hibiscus. We hebben een vijver aangelegd en een grasveld gezaaid. De tuin heeft twee verschillende terrassen waar je met meerdere mensen relaxed kunt zitten. Achterin staat een schuurtje van ongeveer 5m2, waar je je tuinspullen en tuinmeubels kwijt kunt.

Buurt:
De buurt is de laatste jaren steeds beter geworden. De monumentale woningen aan de overkant zijn gerestaureerd, het speeltuintje en de plantsoenen in de straat zijn aangepakt en de Bos en Lommerweg heeft een metamorfose ondergaan. Nu vind je hier alles wat je nodig hebt: een Albert Heijn, Turkse winkeltjes, de Nieuwe Boekhandel, podiumcafé Mozaïek, Bagels & Beans, de markt op het Bos en Lommerplein en talloze restaurantjes en afhaaltentjes, van sushi tot roti. Het Westerpark ligt op loopafstand. In twintig minuten ben je op het terras van de Westergas of de Bakkerswinkel, in je bioscoopstoel bij het Ketelhuis of op de dansvloer van Pacific Parc. Met tram 14 ben je in een kwartier op de Dam, met bus 21 in 20 minuten op het Centraal Station.

Praktische informatie:
De erfpacht is afgekocht tot en met 2057.
De VVE is financieel gezond en erg actief. In 2013 is er onderhoud gedaan aan de daken en kozijnen en in 2012 zijn de balkons en voordeuren nog geschilderd. De maandelijkse bijdrage is € 98. In 2012 hebben we de kruipruimte onder het huis geïsoleerd met isolatiechips.
Voor het aanvragen van een parkeervergunning (€ 109 per 6 maanden) in Bos en Lommer is geen wachttijd en met de auto ben je in 6 minuten op de ring (afslag S104).

Onze verkoopprijs is € 324.000. Voor bezichtigingen of meer informatie zijn we bereikbaar op 06-24139395.