verhalen uit Bolo
De Vliegende Schotel: de vegetarische huiskamer van BoLo
De Vliegende Schotel is het oudste vegetarische restaurant van Nederland. Sinds jaar en dag midden in het centrum in de Jordaan gevestigd. Tot dit jaar. Sinds de zomer van 2014 is meer lezen
Bar-b-q’en op zijn Amerikaans
Hipper en Amerikaanser dan dit vind je ze momenteel niet in Amsterdam. Rund- en varkensvlees een uurtje of 16 roosteren: grote kans dat deze manier van eten een trend wordt. Zelfs meer lezen
‘Wij willen iedere maand een Bolobooze!’
Elke ochtend fiets ik langs een paar cafés die Bolo rijk is. Half acht ’s ochtends is echter niet het ideale moment voor een biertje, dus ik had er nog nooit een voet binnen gezet. meer lezen
Slow Tech reden om binnen te lopen bij WOW
Bij WOW gebeurt van alles. In de kunstgalerie is nu de expositie Slow Tech te zien. Twaalf stoelen van bijzonder design. Mooi uitgelicht met twaalf lampen. Iedere stoel op een eigen meer lezen
WOW in West! Wonen en werken in een voormalig schoolgebouw
Kees van Ruyven is weer terug op de plek waar hij ooit begon als student. Nu als mededirecteur van WOW Amsterdam, hostel, restaurant en broedplaats voor jong talent. In Amsterdam worden meer lezen
De Fruit Fabriek
“Het was dit of een shoarmatent,” grapt de eigenaar bij binnenkomst. Ik vind het een dijenkletser en wil graag mijn humoristisch steentje bijdragen. “Of een belwinkel!” voeg meer lezen
King Kumpir: gezond snacken op zijn Turks
Ben je je Hollandse boterham zat en wil je eens wat anders, ga dan naar King Kumpir op de Bos en Lommerweg voor een overheerlijke gepofte aardappel met vulling of een broodje falafel. meer lezen
Wees welkom, kom binnen
Dat is wat het Griekse ela betekent. Wees welkom. Door de frisse wit met blauwe inrichting, typerend voor landen rondom de Middellandse zee, voel je je meteen welkom in eetwinkel meer lezen
Goede hoek voor de lekkere trek
Je kan er zo maar enorme trek in hebben – ik tenminste wel: een goede zak knapperige patat. Of als je een avondje op stap bent geweest en je lust ‘s nachts nog wel wat. In meer lezen
Hartje Bos zetelt in centrum Bolo
Vlado Skovrlj werkte tien jaar als chef kok bij ’t Paleis, een populair eetcafé vlakbij de Dam. Daarna was hij freelance privéchef en gaf zes seizoenen lang kooklessen in de Dordogne meer lezen