verhalen uit Bolo

Gepost door Arjan van Oorsouw
09 nov, 2014

De Vliegende Schotel: de vegetarische huiskamer van BoLo

De Vliegende Schotel is het oudste vegetarische restaurant van Nederland. Sinds jaar en dag midden in het centrum in de Jordaan gevestigd. Tot dit jaar. Sinds de zomer van 2014 is meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
08 nov, 2014

Bar-b-q’en op zijn Amerikaans

Hipper en Amerikaanser dan dit vind je ze momenteel niet in Amsterdam. Rund- en varkensvlees een uurtje of 16 roosteren: grote kans dat deze manier van eten een trend wordt. Zelfs meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
13 okt, 2014

‘Wij willen iedere maand een Bolobooze!’

Elke ochtend fiets ik langs een paar cafés die Bolo rijk is. Half acht ’s ochtends is echter niet het ideale moment voor een biertje, dus ik had er nog nooit een voet binnen gezet. meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
09 okt, 2014

Slow Tech reden om binnen te lopen bij WOW

Bij WOW gebeurt van alles. In de kunstgalerie is nu de expositie Slow Tech te zien. Twaalf stoelen van bijzonder design. Mooi uitgelicht met twaalf lampen. Iedere stoel op een eigen meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
26 aug, 2014

WOW in West! Wonen en werken in een voormalig schoolgebouw

Kees van Ruyven is weer terug op de plek waar hij ooit begon als student. Nu als mededirecteur van WOW Amsterdam, hostel, restaurant en broedplaats voor jong talent. In Amsterdam worden meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
17 aug, 2014

De Fruit Fabriek

“Het was dit of een shoarmatent,” grapt de eigenaar bij binnenkomst. Ik vind het een dijenkletser en wil graag mijn humoristisch steentje bijdragen. “Of een belwinkel!” voeg meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
03 jul, 2014

King Kumpir: gezond snacken op zijn Turks

Ben je je Hollandse boterham zat en wil je eens wat anders, ga dan naar King Kumpir op de Bos en Lommerweg voor een overheerlijke gepofte aardappel met vulling of een broodje falafel. meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
25 jun, 2014

Wees welkom, kom binnen

Dat is wat het Griekse ela betekent. Wees welkom. Door de frisse wit met blauwe inrichting, typerend voor landen rondom de Middellandse zee, voel je je meteen welkom in eetwinkel meer lezen

Gepost door Mildred Theunisz
08 dec, 2013

Goede hoek voor de lekkere trek

Je kan er zo maar enorme trek in hebben – ik tenminste wel: een goede zak knapperige patat. Of als je een avondje op stap bent geweest en je lust  ‘s nachts nog wel wat. In meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
19 nov, 2013

Hartje Bos zetelt in centrum Bolo

Vlado Skovrlj werkte tien jaar als chef kok bij ’t Paleis, een populair eetcafé vlakbij de Dam. Daarna was hij freelance privéchef en gaf zes seizoenen lang kooklessen in de Dordogne meer lezen