verhalen uit Bolo

Gepost door Arjan van Oorsouw
10 apr, 2018

Famès – voor lekker eten

Feel good fast food staat er op het raam. Ik geef eerlijk toe dat ik me (soms) heel goed voel met een zak knapperige goudgele frites met mayonaise. Máár, dat bedoelen ze nou net meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
08 mei, 2017

Nordic Bakery: Zweeds/Finse gezelligheid en smaak in BoLo

In de keuken van Selma’s Nordic Bakery geeft Anna de laatste aanwijzingen aan het personeel. Ze doet dat in het Zweeds, want de roots van deze zaak liggen in het noorden van Europa. meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
27 sep, 2015

Het Wilde Westen is open!

Dat wat je altijd al wilde in West is er nu. Sinds vorige week staan de saloondeuren van het Wilde Westen enthousiast te klapperen. Recent kreeg het GAK-gebouw en het daaromheen liggende meer lezen

Gepost door Mildred Theunisz
03 jun, 2015

Peas man!

Groter kan het verschil eigenlijk niet. Waar jarenlang een snackbar huisde, is sinds enkele weken veganistisch eethuisje Loving Hut geopend. Amsterdam telt een flink aantal vegetarische meer lezen

Gepost door Mildred Theunisz
14 mrt, 2015

Bolo met een bite

“De Admiraal de Ruijterweg is heel lang; er zijn her en der wel eettentjes, maar een plekje waar je goede pasta en pizza kan krijgen met een fijne prijs-kwaliteit verhouding, miste meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
22 feb, 2015

Chef’s Podium: de trots van BoLo

Rue de Sèvres op de Jan van Galenstraat is inmiddels onmisbaar in BoLo. Voor een goede kop koffie, een lekkere lunch of een late afternoon borrel, iedereen weet dit leuke Franse tentje meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
25 jan, 2015

Authentieke Turkse keuken strijkt neer in BoLo

Sinds een paar weken zit op de hoek Bos en Lommerplein/Hoofdweg Meram: een Turks restaurant met filialen in Amsterdam Oost en Zuid-Oost, maar ook in Rotterdam. Bij Meram kun je niet meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
28 dec, 2014

Raibu: op dit moment subtiel-apart

Is het haar Twentse achtergrond of haar Chinese opvoeding? Sau-Han Wong is bescheiden over haar winkel aan de Jan van Galenstraat 125, en ze vraagt bescheiden prijsjes voor hele exclusieve meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
09 nov, 2014

De Vliegende Schotel: de vegetarische huiskamer van BoLo

De Vliegende Schotel is het oudste vegetarische restaurant van Nederland. Sinds jaar en dag midden in het centrum in de Jordaan gevestigd. Tot dit jaar. Sinds de zomer van 2014 is meer lezen

Gepost door Arjan van Oorsouw
08 nov, 2014

Bar-b-q’en op zijn Amerikaans

Hipper en Amerikaanser dan dit vind je ze momenteel niet in Amsterdam. Rund- en varkensvlees een uurtje of 16 roosteren: grote kans dat deze manier van eten een trend wordt. Zelfs meer lezen